Ansamblul folcloric “ȚINUTUL ZIMBRULUI” prezent la Festivalul International de muzica si dans Ankara 2017

Ansamblul Folcloric ”Ținutul Zimbrului” din Târgu Neamț se află,  în perioda 28 iulie- 7 august, la Ankara, pentru a cuceri, prin muzică și dans tradițional, capitala Turciei.

Tinerii membri reprezintă România în cadrul Festivalului Internațional de Muzică şi Dans Ankara.

“Ansamblul Folcloric >Tinutul Zimbrului <a fost invitat la acest festival internaţional, alături de alte 10 țări. Tinerii dansatori și interpreți sunt pentru prima dată în Ankara.

Au legat o frumoasa relație de prietenie cu organizatorii, ansamblul nostru fiind unul din cele mai îndrăgite grupuri participante”, ne spune prof. Ionela Brănișteanu, reprezentant al ansamblului nemțean.

Programul festivalului se desfășoară pe parcursul a nouă zile. În fiecare zi, țările invitate susțin un program artistic timp de 10 minute, în diferite locații ale orașului. Astfel, încântă locuitorii Ankarei, dar și numeroşii turiști aflaţi în capitala Turciei. Tinerii din Târgu Neamț se declară mândri că, prin activitatea lor la mii de kilometri distanță de casă, reușesc să valorifice tradițiile populare românești și să arate străinilor o mică frântură din frumusețea folclorului nostru.

“Grupurile si ansamblurile participante fac schimb de păreri,  impresii, pentru a învață pașii de dans specifici fieacarei țări reprezentată la acest festival. Tinerii reușesc, astfel, să lege frumoase prietenii multiculturale.

Citeste mai mult pe : ZiarTarguNeamt.ro